Paul&Trudies Eetrecensies

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Restaurant Les Jumeaux te Bennebroek 31.08.2010

Website

Fotofooter01

 

Om onze vakantie in te luiden hebben we vandaag gegeten bij Lex Jumeaux ("De baklap").

Apart ingedeeld pand, je komt binnen in een ruim lounge gedeelte van rode banken, via een hal in het restaurantgedeelte. In het midden is een overdekte binnentuin met een grote boom. Wij zaten op een verhoogd gedeelte, zie fotogalerij, de veranda. Prima sfeer, netjes ingedekt, aardig attent, correct personeel.

Bij de hoofdgerechten heb je bij dit restaurant de keuze uit normale of 'small' porties.

Trudie koos voor het 4 gangen Augustusmenu en Paul voor een voorgerecht, 2 'small' hoofdgerechten en een nagerecht.

We begonnen met een glas Baron Louis Chardonnay (bij de rest van de maaltijd hebben we daar ook nog 2 glazen van gedronken) en kregen daar brood met lekkere gezouten boter bij :

Brood

 

Daarna 2 kleine amuses : Links hollandse garnaaltjes in een schuim van venkel en Rechts een ijshoorntje met ijs van tomaten en compote van ui.

Amuse

 

Pauls voorgerecht : Kruidenravioli met schaal- en schelpdieren in een heldere bouillon van kreeft en zwarte olijf.

Raviollibouillon

 

Trudie's voorgerecht: Filet Américain en pepersteak van Albacore tonijn, gelei van gazpacho met avocado en limoen.

Tonijn

Pauls 1e 'small' hoofdgerecht : Provençaalse vissoep, rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.

(de crouton en de rouille ontbraken helaas – misschien wordt dat alleen bij de normale portie geserveerd? )

Vissoep

 

Trudie's 2e gerecht : Noordzee scholfilet, worstje van gamba,
gestoofde mosseltjes & zeekraal.

Scholfilet

Pauls 2e 'small' hoofdgerecht : Gegrilde wilde zeebaars, couscous van rode biet, bitterballetjes en jus van langoustine.

Zeebaars



Trudie's hoofdgerecht : Proeverij van kalfsvlees; kalfsoester, terrine met zwezerik en cantharel, bitterbal van sukade.

Kalf

 

Nagerecht van Paul hoorde bij het menu van Trudie : Gemarineerd zomerfruit
citrus sabayon, appelchips & yoghurtijs.

Toetje

 

Trudie koos het kaasplankje van de bekende L' amuse uit Santpoort, waar het restaurant zelf een beschrijving op vetvrij papier onder legt, erg leuk gevonden!

Kaas

 

Een leuk en erg smakelijk begin van onze (zomer-)vakantie!!

 

 

 

 

 

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: